Konceptet

TRÆNINGSKONCEPTET

Vores træning retter sig mod turneringsspillere i aldersgruppen 10-18 år og foregår i følgende kategorier:


UGETRÆNING


Der er fast ugetræning en eller to gange om ugen fra april til oktober. Du tilmelder dig per sæson og træner med de samme spillere hver uge. Det er træning, hvor der lægges vægt på teknik og benarbejde, og hvor vi følger spillerens udvikling nøje. I tilknytning til ugetræningen kan der tilknyttes individuel træning. Den faste ugetræning ligger på hverdage.
WEEKEND TRÆNING


I løbet af sæsonen tilbyder vi weekendtræning lørdag eftermiddag, søndag formiddag eller søndag aften. Ind i mellem også en hel dag (enten lørdag eller søndag). Weekendtræningen er typisk to-timers træningspas eller længere sammensatte pas på 4 til 8 timer)


Hvert træningspas retter sig mod specifikke aldersgrupper og niveau, og har et særligt fokus som er aftsemt efter træningssæsonen. 


For vores weekendtræning lægger vi vægt på: 


- Den enkelte spillers udvikling

- Mental træning

- Aldersrelateret træning

- Træning sammen med andre på samme niveau

- 3-4 spillere pr. træner


Der tages altid udgangspunkt i den enkelte spillers behov og udvikling. Formålet med dette er at matche kompetencer og udfordringer optimalt i forhold til den enkelte spillers potentiale og aktuelle niveau.CAMPS 


I løbet af sæsonen tilrettelægger vi camps af lidt længere varighed. Det kan være vores to-dages feriecamps i Danmark, eller det kan være 3 dage til Båstad. Som en del af vores samarbejde med EuroElite tilbyder vi stipendier til deltagelse i EuroElites summercamps.  Og så lidt til forældrene...Som forældre til tennisbørn kan man blive udfordret. Hvem kender ikke situationer som disse:


Ens barn bliver helt enormt hidsig inde på banen. Hun er i sine følelsers vold, og kan slet ikke styre det. Det er benhårdt at stå der på sidelinjen og være vidne til at hun gang på gang ødelægger det for sig selv. I har talt og talt om at hun skal styre sig, men lige lidt hjælper det…


eller


Du får et møjfald uden lige. Dit barn skælder og smælder og råber, at det er din skyld og at han aldrig vil have dig med til kamp igen. Du svarer igen med at det er slut med at gøre alt det for ham, du gør. Kører ham i øst og vest, planlægger og komplet tilsidesætter dig selv..De fleste har været ude for dette, men hvordan tackler man det og hvad skal man stille op for at støtte sit barn bedst muligt?


Med jævne mellemrum holder vi forældre komsammen, hvor vi inviterer en fra vores team til at fortælle, hvad man gør som "tennisforældre" - og måske kan I også få gode tips og råd af hinanden.


Trænere og ansatte på akademiet har altid tid til at tage en snak med forældre i forbindelse med træning - eller per telefon.


SENIOR CLASS


Vores Senior Class retter sig til turneringsspillere over 18 år.


Træningen er intensiv med vægten på teknik og kamptræning. Typisk 3 timers varighed. 4 spillere per bane med én træner.INDIVIDUELT TRÆNINGSFORLØB


Ønsker du et individuelt træningsforløb kun for dig? Hvis du er medlem af akademiet og ønsker dit helt eget træningsprogram med individuel træning, tilrettelægger vi det efter dine ønsker og krav.


Kontakt os for at høre nærmere. 

ALDERSRELATERET TRÆNING (ATK)Helt grundlæggende er der i træningen fokus på områderne teknik, taktik, mentaltræning, fysik og kost. Omfanget og indholdet af hvert emne afhænger af den enkelte og med særligt hensyn til alderen dvs. potentiale og aktuelle udviklingsforløb.

 

Aldersrelateret Trænings Koncept (ATK) understøtter Team Danmark og Dansk Tennis Forbund. Herunder kort omkring det overordnede fokus på hvert alderstrin:


U12 – teknik, kontaktbevægelser, bevægelse på banen, atletisk fundament


U14 – fundamental teknik skal på plads, personligt ansvar for træning og intro til spillestil


U16/18 – taktik og strategi som spillestil og tempo

.

VORES MISSIONTennisakademiets mission er at bidrage til at skabe flere gode spillere i dansk tennis, og det gør vi ved at støtte og supplere tennisklubbernes træning.


Måske er du den bedste i din klub og klubben har ikke ressourcer til at udvikle dig yderligere. Normalt vil du derfor være nødsaget til at flytte til en anden klub for at få mere træning. Med Tennisakademiet kan du blive i din klub og supplere klubtræningen med træningen på akademiet. 


Måske spiller du i en storklub og kan ikke rigtig bide dig fast i elitetruppen, der får meget træning. Det betyder, at klubben ikke kan tilbyde dig den træning, der gør dig bedre og derved få adgang til elitetræningen. Normalt vil du så enten nøjes med den træning klubben tilbyder eller flytte til en anden klub. Med Tennisakademiet kan du få den træning som du har brug for, forblive i din klub og blive tilstrækkelig god til at få den elite klubtræning som du gerne vil have (hvorefter akademiet måske bliver overflødigt for dig).


Ambitionen er at udvikler et tennisakademi, hvor du som spiller bliver taget seriøst og hvor trænerteamet arbejder målrettet på at du folder hele dit potentiale ud.


Træningsfilosofien bygger på, at motivation og viljestyrke er drivkraften, der skal gøre vores spillere til dygtige tennisspillere. Vi ønsker at give spillerne de bedste redskaber til at kunne begå sig i tennisverden, men det er op til spilleren selv at bruge dem og dygtiggøre sig. Vi ønsker at bidrage til at give ambitiøse spillere og forældre mulighed for at få de bedst mulige betingelser for at dygtiggøre sig.


Træning vil primært foregå med 2-4 spillere pr. træner. De små hold gør at vi kan gøre træningen individuel, der matcher den enkelte spillers behov og udviklingspotentiale.


Vi understreger, at Tennisakademiet på ingen måde er et alternativ til din lokale klub.

Vi er et supplement til den træning, du har i din egen klub, og vi håber på, at det, du lærer hos os, kan komme andre i tennisklubben til gode.


SØG OPTAGELSE PÅ TENNISAKADEMIET 2020


Tennisakademiet

Administration: Hovedgaden 9, 3460 Birkerød


Kontakt@tennisakademiet.dk


Tel. +45 4071 4144