Mentaltræning

MENTALTRÆNING

 

Mentaltræning spiller en central rolle i vores træningskoncept. Vi har derfor i samarbejde med Mental Motion lavet en række øvelser til inspiration for vores spillere. 

 

HOLD FOKUS

 

Som spiller er du sikkert ofte blevet præsenteret for ordet ”fokus” – måske i forbindelse med kamp, hvor du har spillet et par dårlige bolde og har mistet koncentrationen, så har din træner eller en af dine forældre sikkert forsøgt at heppe dig om med noget ala ”FOKUS! – kom nu tilbage til FOKUS”.

 

Læs mere

 

 

FRYGT, NERVØSITET, VREDE

 

Du kender det helt sikkert. Du kommer til en fremmed hal og skal spille turnering. Du er nervøs og gør dig en masse tanker. Det bliver ikke nemmere, hvis noget i kampen går dig på og du ikke spiller som du gerne vil.

 

Du vil rigtig gerne af med negative følelser som frygt, nervøsitet, vrede og frustration. Det er ikke godt for din præstation, og det skal helst bare forsvinde hurtigst muligt? – Og du tænker sikkert, hvorfor har andre det ikke som mig.

 

Artikel på vej

 

 

HVEM ER JEG?

 

Tennis er en hård sport, særligt fordi man er alene på banen. Der er ikke en holdkammerat, der kan tage over. Vi står der helt alene og skal kunne klare det hele selv. Derfor er det nødvendigt at kende sine egne styrker og svagheder, ja, i det hele taget kende sig selv og være god til at skabe trygge rammer for sig selv.

 

Læs mere

 

 

LÆR AT SPILLE KAMP

 

"Jamen, jeg er altid nervøs, og så kan jeg jo ikke præstere mit bedste"...Jo du kan, men du skal lære hvordan. 

 

De fleste bliver ramt af nervøsitet når de skal spille kamp. Det er jo dér hvor det hele gælder og hvor det hele bliver sat på spidsen! Det er sådan et had-kærlighedsforhold, hvor man elsker suset, stemningen, kroppen der arbejder og tiden der bare flyver afsted – men samtidig, så er nervøsiteten, usikkerheden, frygten for at tabe ansigt og udmattelsen knap så fedt.

 

Artikel på vej

 

 

ORD OG HANDLING

 

Efter du har lavet øvelsen med at kende dig selv og de værdier, som du er formet af, skal vi nu til at sætte handling bag ordene – for med ord alene når du ikke din toppræstation.

 

 

 

 

Læs mere

 

 

DU ER ÉN PERSON

 

Du er ikke én, der dyrker sport, og én, der laver alt muligt andet. Du er én person.

 

Så når noget går dig på, hvad enten det er i skolen eller der hjemme, så vil det påvirke dig – også når du træner og spiller turneringer. 

De udfordringer vi oplever, følger os og er en del af os lige meget hvor vi er. Mange gange er det på et ubevidst plan, forstået på den måde, at det ikke nødvendigvis er bevidste tanker om selve udfordringen, som du kan huske du har haft.

 

Artikel på vej

 

 

Søg om optagelse på tennisakademiet