Konceptet

TRÆNINGSKONCEPTET

Vores træning retter sig mod turneringsspillere i aldersgruppen 10-18 år og

hvert træningspas retter sig mod specifikke aldersgrupper og niveau, og har et særligt fokus som er afstemt efter træningssæsonen.


I vores træning lægger vi vægt på:

- Den enkelte spillers udvikling

- Mental træning, matchtræning og kampstrategi

- Aldersrelateret træning

- Træning sammen med andre på samme niveau

- 3-4 spillere pr. bane (oftest i rotation på 2-3 baner og 2-3 trænere)


Der tages altid udgangspunkt i den enkelte spillers behov og udvikling. Formålet med dette er at matche kompetencer og udfordringer optimalt i forhold til den enkelte spillers potentiale og aktuelle niveau.


I al vores træning er der indarbejdet fysisk træning og vi har udviklet et fysisk træningsprogram, som er nemt at gå til og som er målrettet junior-tennisspillere. Der vil således til al træning være indlagt små fysiske træningsøvelser. 


Træningen foregår i følgende kategorier:


UGETRÆNING


Der er fast ugetræning flere gange om ugen hele året - mere hyppigt om sommeren end om vinteren. Du tilmelder dig per sæson og træner med de samme spillere hver gang (3-4 spillere per bane, typisk på 2-3 baner med to trænere). Det er træning, hvor vi følger spillerens udvikling nøje. Den faste ugetræning ligger på hverdage.


Vores træning er typisk 1½ time indendørs, og 2- eller 3 timer udendørs. Al træning har fokus på matchtræning og strategi - og der er fokus på de to vigtigste slag i tennis: Serv og servereturnering. 


Vores 3-timers træning er der mere fokus på matchplay og strategi, og der er mere tid til individuel kampanalyse. En del af  vores 3-timers træning er der matchplay med trænerobservation. 
CAMPS 


Ud over både sommer og vintersæsonen afholder vi camps. Vores camps ligger typisk fredag eller søndag. Hver camp har typisk et tema, men for dem alle gælder det at der er fokus på matchtræning og mentaltræning så vores spillere bliver bedre til at spille kamp.


På en del af vores camps inviterer vi en dansk topspiller som gæstetræner fx Frederik Løchte, Eric Vanshelboim eller Karen Barritza.


I løbet af sæsonen tilrettelægger vi camps af lidt længere varighed fx vores sommercamps og vintercamps, der strækker sig over to dage.


Som en del af vores samarbejde med EuroElite tilbyder vi stipendier til deltagelse i EuroElites summercamps.  

Og så lidt til forældrene...Som forældre til tennisbørn kan man blive udfordret. Hvem kender ikke situationer som disse:


Ens barn bliver helt enormt hidsig inde på banen. Hun er i sine følelsers vold, og kan slet ikke styre det. Det er benhårdt at stå der på sidelinjen og være vidne til at hun gang på gang ødelægger det for sig selv. I har talt og talt om at hun skal styre sig, men lige lidt hjælper det…


eller


Du får et møjfald uden lige. Dit barn skælder og smælder og råber, at det er din skyld og at han aldrig vil have dig med til kamp igen. Du svarer igen med at det er slut med at gøre alt det for ham, du gør. Kører ham i øst og vest, planlægger og komplet tilsidesætter dig selv..De fleste har været ude for dette, men hvordan tackler man det og hvad skal man stille op for at støtte sit barn bedst muligt?


Med jævne mellemrum holder vi forældre komsammen, hvor vi inviterer en fra vores team til at fortælle, hvad man gør som "tennisforældre" - og måske kan I også få gode tips og råd af hinanden.


Trænere og ansatte på akademiet har altid tid til at tage en snak med forældre i forbindelse med træning - eller per telefon.


Fokus

VORES MISSIONTennisakademiets mission er at bidrage til at skabe flere gode spillere i dansk tennis, og det gør vi ved at støtte og supplere tennisklubbernes træning.


Måske er du den bedste i din klub og klubben har ikke ressourcer til at udvikle dig yderligere. Normalt vil du derfor være nødsaget til at flytte til en anden klub for at få mere træning. Med Tennisakademiet kan du blive i din klub og supplere klubtræningen med træningen på akademiet. 


Måske spiller du i en storklub og kan ikke rigtig bide dig fast i elitetruppen, der får meget træning. Det betyder, at klubben ikke kan tilbyde dig den træning, der gør dig bedre og derved få adgang til elitetræningen. Normalt vil du så enten nøjes med den træning klubben tilbyder eller flytte til en anden klub. Med Tennisakademiet kan du få den træning som du har brug for, forblive i din klub og blive tilstrækkelig god til at få den elite klubtræning som du gerne vil have (hvorefter akademiet måske bliver overflødigt for dig).


Ambitionen er at udvikler et tennisakademi, hvor du som spiller bliver taget seriøst og hvor trænerteamet arbejder målrettet på at du folder hele dit potentiale ud.


Træningsfilosofien bygger på, at motivation og viljestyrke er drivkraften, der skal gøre vores spillere til dygtige tennisspillere. Vi ønsker at give spillerne de bedste redskaber til at kunne begå sig i tennisverden, men det er op til spilleren selv at bruge dem og dygtiggøre sig. Vi ønsker at bidrage til at give ambitiøse spillere og forældre mulighed for at få de bedst mulige betingelser for at dygtiggøre sig.


Træning vil primært foregå med 2-4 spillere pr. træner. De små hold gør at vi kan gøre træningen individuel, der matcher den enkelte spillers behov og udviklingspotentiale.


Vi understreger, at Tennisakademiet på ingen måde er et alternativ til din klub.

Vi er et supplement til den træning, du har i din egen klub, og vi håber på, at det, du lærer hos os, kan komme andre i din tennisklub til gode.


SØG OPTAGELSE PÅ TENNISAKADEMIET