UTR

Tennisakademiet benytter UTRTennisakademiet benytter det amerikanske UTR (Universal Tennis Rating), der rangerer spillere i hele verden. Brugen af UTR er med til at understøtte Tennisakademiets fokus på matchtræning og matchplay.


Hvad er UTR?

UTR er en anden rangliste end den du kender fra DTF (og ITF og ATP/WTA). UTR (der har danske Mark Leschly som direktør) har sin oprindelse i amerikansk college tennis og er nu på vej ind i Europa og herunder Danmark. Vi tror, at UTR på sigt vil blive den førende rangliste i verden.


Lige nu bliver de fleste resultater fra DTF-turneringer (dog ikke holdkampe) overført til UTR, dvs. de tæller med på spillerens rangering i UTR. De turneringer der spilles i UTR tæller ikke med på DTFs rangliste.


Men hvorfor overhoved have en UTR-rangliste? Det er der flere grunde til.

For det første er UTR en samlet rangliste for alle spillere, uanset alder og køn, i hele verden. Alle får point når de spiller kamp og få derved en rangering. Måske ligger du nummer 23 på den danske DTF- rangliste, men hvordan er du sammenlignet med nummer 23 på den svenske eller tyske rangliste? Med UTR kan du som spiller sammenligne dig med andre spillere i hele verden – også de professionelle spillere på ATP/WTA-turen. De er alle med på UTR-ranglisten.


For det andet, får du UTR-point også når du taber. I det ranglistesystem du kender, er det kun vinderen, der får point.  Ud fra matematiske algoritmer beregner UTR dine point præcis efter din præstation – du kan med andre ord få flere point ved at tabe 6-4, 6-4 over en højere rangeret spiller end at vinde 6-0, 6-0 over en lavere rangeret. Og så er det altså ikke lige meget om du taber 6-1 eller 7-5, så du kæmper om hvert parti.

For det tredje, mener vi, at UTR giver et mere præcist billede af dig som tennisspiller, fordi UTR indbyder til matchplay og mindre turneringer – og ikke kun de ofte begrænsede turneringer, der udbydes af DTF.


I UTR-systemet er det vigtige ikke din placering som nummer et eller andet, men derimod din score. Fx UTR 5. Du kan se gradueringen i grafen nedenfor (begynder betyder ikke at man spiller på begynder niveau, men derimod er i sin indledende fase som turneringsspiller).Din registrering i UTR

Alle spillere på Tennisakademiet skal være registreret i UTR og medlem af Tennisakademiet på UTR. Det er gratis og gøres således: 


1) Gå ind på https://www.myutr.com/ og klik på JOIN i øverste højre hjørne

2) Følg instruksere og opret din profil

3) Hvis UTR har registreret dine tidligere kampe (fra DTF) skal du verificere, at det er dine resultater


Nu er din profil oprettet, så skal du blot blive medlem af Tennisakademiet på UTR: 


4) Søg "Tennisakademiet" i søgefeltet og klik på det. Herefter trykker på på "Request to join". I løbet af kort tid får du besked om at du er medlem af Tennisakademiet på UTR.  


UTR Website: 


https://www.myutr.com/


Download UTR app, hvor du plejer at hente dine apps.